full screen background image

Despre workshop-ul ”Emoțiile copilului. Cum le gestionez”, cu psihoterapeutul Irina Rusu!

Mulți părinți și-ar dori să afle secretul unei relații armonioase cu copilul. Care este echilibrul între permisivitate și punerea de reguli? După o epocă a educației autoritare, cu pedeapsă și recompensă, a venit reacția ”laissez-faire” – Să lăsăm copilul să facă ce vrea pentru a ști că îl iubim. Dar nici asta nu funcționează și seamănă mult a neglijență.

Cum să pun limite copilului meu și să îi transmit acceptare și iubire necondiționată în același timp? Care e granița între fermitate și duritate? Ce emoții trebuie să cunosc și să permit copilului? Există rețete diferite pentru tipologii diferite de copii?

Când copilul țipă tare, parcă mă ia și pe mine furia. E normal? Atunci când e trist, fac orice să îi distrag atenția, să înceapă să uite. E benefic? Emoțiile tatălui au impact sau mama e singura care influențează gestionarea emoțiilor la copil?

Workshop-ul ”Emoțiile copilului. Cum le gestionez” vă va răspunde la toate aceste întrebări și vă va oferi o metodă educațională nouă ”Antrenamentul emoțional”.

Psihoterapeut Irina Rusu a fost, în această dimineață, în legătură directă prin telefon cu matinalii Andrada și Călin, și ne-a dat mai multe detalii despre evenimentul din acest weekend.

Ascultați dialogul mai jos!

comments

comments




Leave a Reply

avatar