full screen background image

Primarul Lungu cere finanţare pentru noul pod peste Suceava

Noul pod peste râul Suceava, care ar urma să fie construit în aval de cel din zona Complexului comercial Bazar, va presupune alocarea de fonduri de 30 de milioane de lei, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

El a precizat că va cere ministrului Dezvoltării, Sevil Shhaideh – atunci când va veni în Suceava – să susţină financiar obiectivul, cu alocări din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru „realizarea, modernizarea, reabilitarea de poduri, podeţe, pasaje sau punţi pietonale”.

Lungu spune că a avut discuţii cu proprietarii de pe traseul viitoarei mini-centuri de ocolire a zonei de supermarket-uri din Lunca Sucevei, noua rută „înţepându-se” în Calea Unirii, la intersecţia cu strada „Aurel Vlaicu”, şi continuând pe strada „Apeductului” – noul pod pe râul Suceava – strada „Energeticianului” – ieşire în DN 29, în apropierea Termica, înspre Plopeni.

Astfel, un singur proprietar va primi teren în altă parte, celorlalţi urmând doar să li se deplaseze suprafeţele în prejmă, de o parte sau de alta a viitoarei artere de ocolire.

comments

comments




Leave a Reply

avatar