full screen background image

Oltchim Râmnicu Vâlcea nu se va înscrie în Liga Campionilor

oltchim     Veste cutremurătoare pentru handbalul feminin românesc. Echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea va fi dizolvată pentru cel puţin pentru un sezon, anunţă Pro Sport.

Odată cu înfrângerea dureroasă a echipei în sferturile Cupei României, problemele finaciare s-au agravat. Având deja datorii de 1,5 milioane de euro, starea generală a echipei a dus la pierderea unor noi sprijine financiare.

Toate jucătoarele aflate sub contract sau care şi-au dat acordul că vor continua şi din vară la Vâlcea au fost anunţate că sunt libere să plece către alte echipe.

Actualul Oltchim îşi va schimba denumirea în Chimistul, denumire pe care a avut-o şi în primii ani de la înfiinţare şi a câştigat primele trofee europene, Cupa IHF în anii 1984 şi 1988, şi va porni la drum din sezonul următor, cel mai probabil, doar cu jucătoare foarte tinere. Mai mult, sursa citată susține că cel mai probabil noua echipă nu se va înscrie în următoarea ediție a Ligii Campionilor.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a câştigat 19 din ultimele 30 de titluri, din momentul în care Vâlcea a promovat în primul eşalon, inclusiv ultimele şapte.

De asemenea, Oltchim a fost cel mai important club care a alimentat şi echipa naţională, la competiţiile majore asigurând  primul „7“, dar şi peste 70% din componenţa lotului.

Cristina Neagu, Alexandrina Barbosa, Aurelia Brădeanu, Paula Ungureanu, Iulia Curea, Ada Nechita şi Iulija Managarova, jucătoare de bază la Oltchim, vor trebuie să îşi caute noi echipe.

comments

comments




Leave a Reply

avatar