full screen background image

Adele

Adele Laurie Blue Adkins s-a născut în Tottenham, Londra, la  5 mai 1988, mama ei fiind o adolescentă necăsătorită.
A cochetat cu muzica de la o vârstă fragedă, pe când avea doar patru ani.
Adele spune că pasiunea ei pentru muzică a fost influenţată în mod pozitiv de trupa Spice Girls: „Ele m-au făcut ceea ce sunt azi”. De asemenea, Adele obişnuia să imite cântăreţele din Spice Girls la petrecerile din copilăria ei.
In 2006 Adele termină cursurile unei şcoli de arte iar My Space a constituit punctul hotărâtor in cariera muzicală a artistei.

După ce un prieten i-a postat pe MySpace cele trei cântece pe care ea le compusese, cei de la casa de discuri XL Recordings au contactat-o în vederea semnarii unui contract.

Adele a fost destul de suspicioasă, pentru că singura casă de discuri de care auzise era Virgin Records, dar s-a dus la negocieri alături de un prieten. Nick Huggett de la XL, i-a recomandat-o pe Adele managerului Jonathan Dickins, iar în iunie 2006, Dickins a devenit reprezentantul său oficial. La data de 14 ianuarie 2008, este lansat al doilea single, numit „Chasing pavements” care reuşeşte să ajungă imediat pe locul doi în UK Chart şi rămâne acolo în următoarele patru săptămâni.

În 2010, Adele este nominalizată la premiile Grammy pentru „Cea mai bună solistă pop” pentru „Hometown Glory”. În aprilie, cântecul ei „My Same” intră în German Singles Chart, după ce Lena Meyer-Landrut interpretează melodia la un concurs de talente, premergător Eurovision Song Contest 2010.

Adele lansează al doilea album al său, numit „21”, la 24 ianuarie 2011, în Marea Britanie şi la 22 februarie în Statele Unite.
Primul single de pe noul material discografic, este „Rolling In The Deep „ care devine un mare succes şi este bine văzut de critici.
La mijlocul lunii februarie, după ce cântă la Brit Awards, melodia „Someone Like You”, urcă direct pe primul loc în UK Singles Chart, în timp ce „21” rămâne lider. Conform Official Charts Company, Adele este prima artistă în viaţă care reuşeşte să fie pe primul loc atât în Official Singles Chart cât şi în Official Album Chart simultan, de la The Beatles în 1964.

comments

comments




Leave a Reply

avatar