full screen background image

Ponta: România poate primi 1.500 de refugiați

ponta     Premierul Victor Ponta a declarat luni că, în acest moment, România poate primi 1.500 de imigranți.

De asemenea, Ponta a mai explicat că dorește ca România să fie solidară cu țările europene la obligații, dar și la drepturi.

Acesta a mai spus că va avea loc o întâlnire CSAT, cel mai probabil săptămâna viitoare, când va prezenta poziția Guvernului legată de problema imigranților.

“Vreau în cursu zilei de azi, împreună cu Oprea, să avem o poziție a Guvernului, legată de migranți, pentru ca la întâlnirea CSAT să avem o poziție consolidată. Am vorbit și cu președintele (despre problema imigranților), însă cu ministru de externe am vorbit mai mult pe partea strict logistică. Cu toate datele, o să prezint poziția Guvernului la ședința CSAT. Cred că ședința CSAT va avea loc săptămâna următoare. România trebuie să fie o țară europeană și să fie solidară cu ce se întâmplă în Europa. Solidaritatea înseamnă drepturi și obligații”, a spus Ponta.

“Nu putem primi, pe termen scurt, mai mulți refugiați decât avem capacitate. În acest moment este 1.500. Trebuie să ne gândim cum  oprim cauza, nu efectu. Acum noi lucrăm la efect. Vrem să fim solidari cu țările europene la obligații și la drepturi”
, a mai adăugat premierul.

comments

comments