full screen background image

Şeful Poliţiei Rădăuţi: “Există un fenomen care se numește contrabandă cu țigări, însă o contrabandă simplă”

rotaru pol rad     Nici în municipiul Rădăuți și nici la nivelul județului Suceava nu există clanuri organizate de infractori.

Comandantul Poliţiei Rădăuţi, Comisarul Șef Eugen Rotaru, este de părere că, atât timp cât la conducerea unui județ, a unui municipiu, cât și a poliției, există oameni integri, iar corupția este exclusă, nu se poate vorbi despre existența unor clanuri sau a altor organizații de tip mafiot.

La acest capitol a făcut referire la contrabanda cu țigări, având în vedere că ne aflăm în apropierea Frontierei de Stat, însă o numește “contrabandă simplă”, fără legătură cu grupuri sau clanuri organizate.

Mai multe despre acest subiect a spus Eugen Rotaru în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată, miercuri, la Radio VIVA FM Rădăuţi.

Rotaru: “Aș vrea să destăinui, cu ocazia asta, un mare secret, pe care, de fapt, îl știe toată lumea, însă e categorisit ca și mare secret. Un clan funcționează atât timp cât la nivelul conducerii unui județ sau a unui municipiu există un măr putred. Deci, clanul nu poate funcționa atât timp cât există șef la poliție vertical, primar vertical, un prefect vertical. Deci, numai cu acordul puterii se poate forma un clan. De aici trebuie să trageți și concluzia că la nivelul Rădăuțiului există forță din punctul ăsta de vedere, deci clanurile nu există la noi din cauza asta. Ce aș putea să completez eu aici este, eu ştiu? – fenomenul de frontieră al nostru, cu traficul de țigări. Există fenomenul de frontieră, pentru că este inevitabil ca, la câțiva kilometri de zona unde sunt țigări cu 10% din valoarea unui pachet de țigări în România, să se erijeze de taxele vamale și să nu treacă țigările peste frontieră și să câștige bani ușor și ilicit în zona noastră și nu numai. Mulți și spre vestul Europei. Deci, există un fenomen care se numește contrabandă cu țigări, însă o contrabandă simplă. Fără clanuri, fără grupuri, și, în general, fără mafie. Deci, este o contrabandă continuă cu țigări, însă fără organizare de tip mafiot”.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments