Cabinetele de consiliere psihologică se luptă să facă minuni în cazul copiilor şi tinerilor debusolaţi.
Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională acordă atenţie nu numai educaţiei formative, ci şi anturajului pe care îl dezvoltă cei care apelează la aceste servicii.
Reprezentanţii instituţiei susţin că problemele emoţionale se dezvoltă pe fondul consumului de alcool sau a drogurilor, alt aspect negativ fiind lipsa unui dialog între copii şi părinţi.
Ei consideră “o mare greşeală” asigurarea confortului financiar pentru copii urmată de îndepărtarea afectivă, prin lăsarea copiilor în grija bunicilor sau altor rude.
În opinia lor, fetele prezintă o situaţie aparte, deoarece sunt “naive şi uşor de păcălit în plan sentimental”+, mai ales după ce îşi încep viaţa sexuală la 14 – 15 ani.
Consilierea psihologică se face, de obicei, la cererea tînărului sau a familiei, dar mai sunt şi cazuri în care aceştia sunt aduşi la cabinete de diriginţi – măsura este contraindicată de specialişti, deoarece nu se poate stabili un contact bazat pe încredere.
În judeţul tău funcţionează 48 de cabinete de consiliere psihopedagogică, număr total insificient pentru necesităţile actuale.