full screen background image

Amenzi de peste 60.000 de lei, după trei zile de controale ale Poliţiei Rutiere

Politia rutiera     În perioada 13 – 15 martie, polițiștii Serviciului Rutier și cei din cadrul polițiilor municipale şi orăşenești cu sarcini pe linie rutieră au acţionat pe raza de competență, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturilor alcoolice.

Au fost constatate 10 infracţiuni rutiere, din care 4 pentru alcoolemii peste limita legală și 6 pentru alte cauze.
De asemenea, au fost reţinute 23 de permise de conducere (6 pentru alcoolemie și 17 pentru alte cauze) şi retrase 8 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au aplicat 260 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 61.479 de lei.

Duminică, la ora 23.10, un bărbat, din municipiul Suceava, a condus autoturismul, pe DC 69, în comuna Ipoteşti. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.

În aceeaşi zi, la ora 20.20, un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Câmplung Moldovenesc, a condus autoturismul, pe str. Sirenei din localitate, având o concentraţie de 0,37 mg/l în aerul expirat. S-a procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto şi reţinerea permisului de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile.

comments

comments