full screen background image

Directorul Servicii Comunale Rădăuţi, la VIVA FM: “Eu nu merg pe principiul să debranşez cetăţenii de la alimentarea cu energie termică”

nistor tatar     În municipiul Rădăuţi, agentul termic este furnizat la parametri normali pentru locuinţele localnicilor, a declarat Nistor Tătar, director al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi.

Invitat în emisiunea “Faţă în faţă”, difuzată, miercuri, de Radio VIVA FM Rădăuţi, Tătar a precizat că societatea pe care o conduce este cu plăţile la zi către furnizorul de gaz.

Tătar: “Noi furnizăm agentul termic la parametri normali în municipiul Rădăuţi, nu avem probleme. Nu avem nici debite restante la furnizorul de gaz, suntem cu plăţile la zi. Eu zi că, una peste alta, nu avem probleme deosebite în municipiu şi sper să nu avem până la sfârşitul iernii.”

Directorul SC Servicii Comunale SA Rădăuţi a amintit că rădăuţenii vor plăti, în această iarnă, 180 de lei pe gigacalorie, cu 35% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Tătar: “Preţul gigacaloriei este cu 35% mai mic faţă de anul trecut. La ora actuală, s-a restabilit normalitatea în municipiul Rădăuţi şi rădăuţenii beneficiază de un preţ subvenţionat la energie termică şi, în loc de 276 de lei pe gigacalorie, plătesc 180 de lei. În Rădăuţi, preţul de producere, transport şi distribuţie este de 276 de lei pe gigacalorie.”

Spre deosebire de municipiul reşedinţă de judeţ, în Rădăuţi facturările şi încasările de la populaţie nu se fac prin Asociaţiile de Proprietari, SC Servicii Comunale având contract cu fiecare locatar în parte.

Tătar: “De vreo 15 ani, în Rădăuţi, nu practicăm încasările şi facturarea la populaţie prin Asociaţiile de Proprietari. Facturarea se face la fiecare locatar în parte, în baza unui contract.”

În ciuda acestui fapt, şi la Rădăuţi există restanţieri în ceea ce priveşte plata agentului termic, dar directorul Nistor Tătar spune că nu consideră debranşarea rău-platnicilor drept o soluţie.

Tătar: “Eu nici nu merg pe principiul să debranşez cetăţenii de la alimentarea cu energie termică, pentru că i-aş face rău şi cetăţeanului respectiv, dar şi societăţii noastre. Mergând pe varianta debranşării şi neluând măsuri pentru încasarea debitelor, şi societatea are de pierdut. De accea, de când sunt eu director, de vreo 13 ani, nu am practicat debranşările. În primul rând, încercăm o conciliere şi, dacă nu ajungem la niciun rezultat, în final, ajungem în faţa instanţei şi a executorului judecătoresc.”

comments

comments