full screen background image

CCR dezbate legea incompatibilității aleșilor locali

curtea constitutionala     Magistrații Curții Constituționale a României (CCR) dezbat, marți, legea incompatibilității aleșilor locali, relatează B1 TV.

Astfel se va dezbate excepţia de neconstituţionalitate referitoare la dispoziţiile privind incompatibilitatea aleşilor locali cu funcţia de reprezentant în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local, prevederi în baza cărora are proces şi preşedintele ales Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului.

”Dacă legea nu prevede că sunt în incompatibilitate nu îi mai poate ține nimeni în incompatibilitate. Deci nu își mai pierd mandatul. Constituția actuală e gândită pentru acest sistem. Toate instituțiile sunt aranjate pe acest sistem. Dacă se umblă doar la unele instituții s-ar putea să se deregleze rău statul român”, a declarat Augustin Zegrean.

În 4 noiembrie, CCR a decis repunerea pe rol, pentru 9 decembrie, a excepţiei ridicate de primarul comunei Tuzla, Constantin Micu, deoarece judecătorii au apreciat că este nevoie de lămuriri suplimentare şi de dosarul de la Curtea de Apel Constanţa. Ulterior, Curtea a mai avut pe ordinea de zi dosare în care era ridicată aceeaşi excepţie, acestea fiind amânate tot pentru marţi.

Iniţial, excepţia ridicată de primarul comunei Tuzla a fost dezbătută de CCR în 7 octombrie, însă a fost amânată pronunţarea pentru 4 noiembrie.

Excepţia ridicată se referă la neconstituţionalitatea art. 87 alin. (1) litera f din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

comments

comments