full screen background image

Continuă controalele inspectorilor veterinari

piata miei     Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, dr. Vasile Semeniuc, a anunţat, în emisiunea VIVA TRAFIC, difuzată de Radio VIVA FM, continuarea controalelor în unităţile de procesare, de depozitare şi de valorificare a produselor alimentare.

Semeniuc a precizat că verificările au început de săptămâna trecută, fiind efectuate de echipe mixte, formate din inspectori ai DSVSA şi poliţişti.

Semeniuc: “În urma acestor controale, au fost aplicate 21 de sancţiuni, respectiv 14 avertismente, 6 amenzi, în valoare totală de 3.600 de lei, şi o amendă de 2.000 de lei. Mai mult decât atât, au fost confiscate produse de origine animală (peşte şi derivate din peşte), produse derivate din lapte (în special, brânzeturi) şi maioneză.”

Doctorul Vasile Semeniuc recomandă ca aprovizionarea pentru Sărbătorile Pascale să fie făcută doar din unităţile înregistrate şi autorizate din punct de vedere sanitar – veterinar, acolo unde alimentele sunt controlate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar