full screen background image

Amenzi de aproape 250.000 de lei, date de comisarii suceveni de mediu

Adriana Iordache    În primul trimestru al anului, lucrătorii Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat 266 de controale, informează comisarul şef Adriana Iordache.

Oficialul instituţiei sucevene face cunoscut că personalul din subordine a  întreprins 65 de inspecţii planificate, dintre care 40 în domeniul poluării industriale şi 25 în cel al biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate.

În perioada amintită, comisarii de mediu suceveni au desfăşurat, de asemenea, 201 inspecţii neplanificate, 144 fiind pe linia controlului poluării industriale, iar  57 pe cea a controlului biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate.
În cadrul acestora din urmă, 29 de acţiuni au fost desfăşurate  pentru verificarea sesizărilor şi petiţiilor; 4 în vederea respectării condiţiilor impuse de actele de reglementare, iar 5 inspecţii au fost urmare a auto-sesizării.

Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu a impus efectuarea a 79 inspecţii, în timp ce 79 de controale au avut loc în colaborare cu alte autorităţi, respectiv cu Instituţia Prefectului a judeţului Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” şi Sistemul de Gospodărire a Apelor.

Adriana Iordache a declarat că, în timpul acţiunilor de control, au fost constatate 27 de sancţiuni contravenţionale principale, controlorii aplicând 15 amenzi, în valoare totală de 248.000 de lei şi dând 2 avertismente.

Comisarii suceveni de mediu au luat măsura aplicării unei sancţiuni contravenţionale complementare de suspendare a activităţii unui agent economic, făcând şi o propunere de suspendare a actelor de reglementare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar