full screen background image

DNA percheziționează locuința lui Sebastian Vlădescu

Fostul ministru de Finanțe, Sebastian Vlădescu, aflat în vizorul DIICOT, este cercetat într-un dosar de corupție în care s-ar afla și Sorin Boureanu, fratele fostului deputat Cristian Boureanu.

Pe lângă perchezițiile derulate de DNA la locuința lui Vlădescu, au loc altele și la cea a lui omului de afaceri, Sorin Boureanu, fratele lui Cristian Boureanu. Există suspiciuni că Vlădescu ar fi protejat firmele lui Sorin Boureanu.

Sebastian Vlădescu, ministru de Finanțe în perioada 2005-2007, a tergiversat, după toate aparențele, listarea Fondului Proprietatea, înființat în 2005, la Bursa de Valori. In cei doi ani o cantitate importantă de titluri de despăgubire a fost transferată de la proprietarii averilor confiscate la cumpărătorii de titluri. Aceștia s-au îmbogățit subit odată cu listarea FP la Bursă. Fondului i-au trebuit nu mai puțin de cinci ani să fie listat la BVB, timp în care marea parte a titlurilor a trecut pe sume de nimic de la proprietarii averilor confiscate la investitorii în titluri ieftine.

comments

comments