full screen background image

Proiect Erasmus+, la Școala Gimnazială nr. 3 Suceava

Din 1 septembrie 2017, timp de doi ani, la Școala Gimnazială Nr.3 Suceava se derulează proiectul Erasmus+ pentru formarea personalului “Motivare, implicare, colaborare pentru o educație de calitate europeană”.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, grantul obținut fiind în valoare de 35.570 de euro.

El are ca scop principal realizarea unei educații de calitate, comparabilă cu cea oferită de sisteme de educație eficiente, recunoscute la nivel internațional.

Cea de-a treia mobilitate a proiectului a avut loc la Lisabona, în perioada 2 – 6 aprilie.

Cursul de formare “Learning ,Creativity and the Future Classroom Lab” constituie o experiență deosebită din punct de vedere profesional și personal, pentru cele patru cadre didactice participante: Mihaela Catargiu – profesor de fizică, Daniela Renate Întorsură – profesor pentru învățământ gimnazial, Mihaela Sofia Mustea – profesor de limba română și Daniela Petrovici -profesor de informatică.

Cursul a avut în vedere metode activ-participative, extrem de motivante pentru elevi, care utilizează în mare măsură aparatura modernă – calculatorul, camera video, smartboardul, webcamul și telefonul mobil – și care s-au dovedit foarte eficiente în procesul de învățare.

Conceptul de “Future Classroom Lab” presupune lucrul bine organizat în echipă, realizarea în spațiu deschis a unora ctivități diferite, respectarea cu strictețe a sarcinilor de lucru și a termenelor limită pentru realizarea acestora.

Astfel copiii sunt responsabilizați, sunt încurajați să fie creativi și sunt obișnuiți să lucreze într-un mediu asemănător celui din marile companii.

Cei opt participanți la curs, proveniți din România și Polonia, au avut ocazia să participe efectiv la activitățile propuse de formatori, să-și împărtășească experiențele profesionale, să cunoască particularitățile celor trei sisteme de învățământ.

comments

comments