full screen background image

DSV asigură permanenţă în perioada sărbătorilor de iarnă

Direcția Sanitar Veterinară Suceava va asigura program de permanență, până pe 7 ianuarie, atât la sediul central, cât și la circumscripţiile sanitare-veterinare zonale.

Autorităţile sanitare-veterinare au adoptat măsuri specifice pentru perioada sărbătorilor de iarnă în scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în condiţiile în care consumul de produse alimentară de origine animală creşte în această perioadă.

La toate punctele de lucru vor fi afişate programul, numele medicului veterinar ce asigură permanenţa, numărul de telefon la care cetăţenii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare, precum şi locaţiile în care poate fi efectuat examenul trichineloscopic pentru carnea de porc.

În cazul în care se va constata că în târgurile de animale, în pieţele agroalimentare, în unităţile de procesare sau în cele de desfacere nu sunt respectate condiţiile sanitare-veterinare de funcţionare, DSV Suceava va aplica măsura suspendării activităţii până la remedierea tuturor deficienţelor.

Directorul DSV, ION CORDUNEANU:

comments

comments