full screen background image

Migranții blocați în Serbia vor să fie lăsați să treacă frontiera în Croația

Zeci de migranți din Serbia au instalat o tabără ilegală la granița cu Croația. Organizează zilnic proteste, cerând să fie lăsați să intre în țara vecină, pentru a-și continua drumul spre vestul Europei.

Croații au înșirat o întreagă unitate de poliție, care să-i împiedice pe migranți să intre în țara lor.

“Vrem să deschidă granița. Vrem să plecăm din Serbia, pentru că nu ne ajută”; “Ne-am strâns împreună pentru a trece granița. E singurul plan pe care îl avem”; “Nu vrem apă sau mâncare. Vrem doar să ni se permită să traversăm granița” – spun migranții.

Ei au încercat să sensibilizeze autoritățile cu tot felul de povești, doar-doar vor fi lăsați să iasă din Serbia, unde simt că drumul li s-a împotmolit.

“Toți oamenii de aici au familiile în Europa. Eu am o soție și doi copii în Europa. Sunt doi ani de când nu mi-am văzut copiii” – spune un bărbat.

Potrivit datelor oficiale, în taberele din Serbia trăiesc 4.500 de migranți. Alti câteva sute de refugiați sunt împrăștiați prin capitala Belgrad, dar și prin localitățile de la graniță.

Deseori, cad pradă traficanților, care le promit că îi ajută să treacă spre Vest. 200 de astfel de cazuri s-au înregistrat până acum în Serbia.

tvr.ro

comments

comments