full screen background image

Copaci doborâți de vânt și acoperișuri avariate în șapte județe și în Capitală

Fenomenele hidrometeorologice periculoase înregistrate în ultimele 24 ore au doborât copaci și au avariat acoperișurile unor blocuri în șapte județe și în municipiul București, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Misiunile pompierilor militari au vizat evacuarea apei din zonele afectate, degajarea copacilor căzuți pe carosabil, în gospodării sau pe imobile, precum și a elementelor de construcție desprinse de pe acoperișuri.

Astfel, în județul Bacău, în localitățile Dofteana și în municipiul Bacău, pompierii au îndepărtat un copac căzut pe o casă și au evacuat apa din subsolul unui bloc; în județul Brăila, în municipiul Brăila, au ridicat elemente de construcție desprinse de pe acoperișul unui bloc; în județul Cluj, în localitățile Dej și Cluj-Napoca, doi copaci s-au prăbușit pe carosabil și acoperișul unui bloc a fost avariat de vijelie.

În județul Covasna, în localitatea Sfântu Gheorghe, un copac a căzut pe terasa unui restaurant; în Giurgiu, în localitatea Pietrele, s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe o casă; în Ialomița, în localitatea Traian, un pom era prăbușit în curtea unei gospodării.

Pompierii au fost solicitați și în municipiul Târgu Mureș, unde un copac a fost doborât de vânt în stradă, situație petrecută și în București, unde pomii rupți au căzut în curtea unei grădinițe, pe cabluri electrice și pe carosabil.

Nu au fost semnalate probleme în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică în județele unde s-au înregistrat efecte de vreme rea, precizează IGSU.

Pompierii militari rămân mobilizați pentru asigurarea intervenției imediate în zone cu fenomene meteo periculoase.

AGERPRES

comments

comments