full screen background image

11 octombrie – Noroc la stat

Ei da, știu și eu că astăzi ar trebui să fiu mai prudentă și nu chiar cu gura până la urechi de dimineață. Pentru că e marți, nu-i așa? Iar cele trei ceasuri rele încep numărătoarea de la primele ore.

Dar, deși știu asta, tot veselă rămân. Unu: pentru că nu cred în ceasurile rele de marți. Ceasuri rele pot fi în fiecare zi, nenumărate, doar că stăm mai puțin să le contorizăm. Iar mie marțea chiar îmi merge bine, de cele mai multe ori, pentru că mă întâlnesc înspre seară, în fiecare săptămână, cu diferiți oameni de la care mai am ceva de învățat într-ale educației. Doi: de numărul 13 nu îmi este frică. Deși încă din vremea antichității “13” e cel care simbolizează distrugerea perfecțiunii și a spiritului, mie acest număr îmi este la fel de egal cu celelalte (căci nu gândesc în termeni matematici, acum), precum îmi este ziua de marți cu restul de șase zile… Aproape egal. Pentru că ziua de duminică e cu siguranță zi de petrecut altfel, de sărbătoare fiind.

Și dacă tot veni vorba de numărul 13, de zi de sărbătoare și de noroc, de curând am primit cu toții din partea Guvernului un nou dar: o a treisprezecea zi de sărbătoare legală, liberă de serviciu, în an: ziua de 24 Ianuarie.

Cum am auzit, am dat fuga la calendar să văd în ce zi a săptămânii va pica 24 ianuarie, în 2017. Și ce să vezi?! Chiar într-o zi de marți. Ziceți și voi! Cum să mai spui că marți e cu ghinion, când zi de sărbătoare legală fiind la români, sigur va aduce, la mica înțelegere și marea negociere, încă o zi liberă, cea de luni, ca să nu se fragmenteze entuziasmul oamenilor muncii.

A fost clar raționamentul? Marți – zi cu noroc, 13 – număr aducător de cele bune! Cel puțin când vine vorba de zilele legale libere de serviciu.

Închei, așadar, tot cu gura până la urechi, deși este marți. Pentru că am învățat de-a lungul existenței că norocul și-l face omul singur. Iar dacă mai e sprijinit și de senatorii și parlamentarii dornici de a cinsti memoria înaintașilor prin acordarea de zile libere, norocul e garantat! La stat, bineînțeles!

O zi în care să stați cât vă doriți, vă urez! Căci statul poate face și bine, dacă e despre a sta să gândești mai mult, a sta să comunici mai eficient, a sta să asculți mai bine… doze, bineînțeles de educație.

comments

comments




Leave a Reply

avatar