full screen background image

Doi polițiști au refuzat mita oferită de un șofer prins conducând beat

Politia rutiera     Duminică, în jurul orei 18.20, o patrulă mixtă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus și a Postului de poliție Ulma, în timp ce acționa pe raza comunei Ulma, a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție pentru un autoturism care se deplasa spre comuna Brodina, însă, conducătorul auto nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea spre comuna Brodina.

În cauză, s-a procedat la urmărirea autoturismul pe o distanță de aproximativ 5 km, reuşindu-se blocarea acestuia în trafic și identificarea conducătorului auto ca fiind un tânăr, de 26 de ani, din comuna Brodina.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital, unde, în prezența medicului de gardă, a refuzat prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Deoarece, după identificare, conducătorul auto a insistat în oferirea unor sume de bani pentru a nu se lua măsurile legale împotriva sa, poliţiştii au sesizat conducerea subunității și Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava, competent în soluționarea cauzei.

Urmare a denunţului depus la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind constituită o echipă operativă care s-a deplasat la sediul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus.
Aici, barbatul de 26 de ani a fost surprins în flagrant, în timp ce încerca să ofere suma de bani agentului de poliţie.

În cauză, procurorii Parchetului de pe Lângă Tribunalul Suceava au dispus începerea urmăririi penale faţă de bărbatul de 26 de ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 din Codul Penal.

comments

comments