full screen background image

Amenzi de peste 150.000 de lei, după câteva zile de acţiuni ale Poliţiei Rutiere

Politia rutiera     În perioada 27 noiembrie – 1 decembrie, Serviciul Rutier Suceava şi formaţiunile de profil din teritoriu au organizat şi desfăşurat acţiuni pe linia depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum și pentru combaterea excesului de viteză.

Astfel, au fost constatate 15 infracţiuni rutiere, din care 4 pentru alcoolemie, şi au fost aplicate 653 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 152.218 lei, din care 398 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost reţinute 21 de permise de conducere, din care 5 pentru viteză, 2 pentru consum de alcool, 14 alte abateri rutiere şi retrase 10 certificate de înmatriculare.

Un tânăr, de 19 ani, din oraşul Vicovu de Sus, a fost surprins de aparatul radar în timp ce conducea autoturismul, pe strada Calea Bucovinei, din oraşul Vicovu de Sus, cu viteza de 103 km/h. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

Un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a condus un ATV  neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere, refuzând să se supună recoltării de probe biologice, deşi în urma testării cu aparatul etilotest avea o concentraţie alcoolică de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un tânăr, de 23 de ani, din comuna Frătăuții Vechi, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul, pe str. 1 Mai, pe raza municipiului Rădăuți, fără a avea permis de conducere.

comments

comments