full screen background image
Licitația

Primarul Cosmin Andrei: „Stop drogurilor în școli!”

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani: „Stop drogurilor în școli, va fi un program permanent de prevenție și consiliere a elevilor și părinților”

Problema consumului și dependenței de droguri în rândul elevilor a început să fie o problemă la nivel național, în special în marile orașe din țară.

Îmi doresc un oraș Botoșani liber de droguri, fără a ajunge să avem acest flagel în municipiul nostru, care astăzi există în multe orașe din țară. Pentru acest lucru vreau să acord finanțare de la Consiliul Local pentru organizarea de centre de consiliere, instalarea mai multor camere de supraveghere în jurul școlilor, patrule ale poliției locale dedicate pentru prevenție și combatere, amenajarea unui Dispecerat la Poliția Locală cu tel verde special în coordonare cu celelalte instituții ale statului”, a declarat Cosmin Andrei.

În dezbaterile și întâlnirile pe care le-a avut primarul Cosmin Andrei cu părinții la școlile din municipiul Botoșani i-a fost comunicată această situație care este din ce în ce mai prezentă. Aceștia au spus: „domnule primar, ar trebui mai mult să se vorbească în școli despre droguri”, „s-au dezvoltat mult problemele cu droguri”, „e grav”, „la clase de gimnaziu s-au găsit dispozitive de vapat”, „autoritățile trebuie să se implice ca să nu fim pe cont propriu”, „vă rugăm să faceți ceva”.

Este o problemă care trebuie să ne preocupe, pe noi toți. Am și eu copii, la vârsta adolescenței care pot să cadă pradă acestei tentații, cu care trebuie să discutăm, cărora trebuie să le explicăm, sau acolo unde este cazul trebuie să îi îndrumăm, să nu ajungem în situații mult mai grave”, a spus primarul municipiului Botoșani.

La nivel național 14% dintre elevi și studenți au declarat că au consumat droguri cel puțin o dată în viață, 10% dintre elevi și studenți au spus că au consumat droguri cel puțin o dată în ultimul an, iar 7% dintre elevi și studenți au susținut că au consumat droguri cel puțin o dată în ultima lună.

Am început programul european de renovare și dotare a primelor 15 școli din Botoșani, dar nu e suficient să avem clădiri moderne cu eficiență energetică crescută. Îmi doresc să avem copii sănătoși, care să nu fie victime ale acestui fenomen ce le poate distruge viața, să avem un oraș fără droguri la poarta liceelor. Municipalitatea și eu personal mă voi implica pentru a nu avea acest flagel în municipiul Botoșani”, a subliniat primarul municipiului Botoșani Cosmin Andrei.

comments

comments