full screen background image

Investiţie importantă în educaţie în Miroslava

Școlile Gimnaziale „Colonel Constantin Langa” Miroslava și „Dimitrie Anghel” Cornești vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.
Licitația pentru achiziția echipamentelor IT a fost lansată de curând și are o valoare de aproape un milion de lei. Laboratoarele de informatică și sălile de clasă de la cele două unități de învățământ vor fi dotate cu 30 de table interactive (cu suport aferent), 71 de laptopuri, 30 de sisteme de sunet, 30 de multifuncționale (dintre care două vor fi multifuncționale A3), 30 de camere videoconferință, 2 routere Wi-Fi și 28 de scanere portabile.
Licitația pentru achiziția de mobilier și materiale didactice urmează a fi lansată în cursul lunii ianuarie.

Fondurile sunt asigurate prin intermediul Componentei 15 – Educație din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cererea de finanțare depusă de primărie fiind aprobată în iunie 2023. Valoarea proiectului este de 1.325.230,37 lei, durata sa de implementare fiind de 17 luni.
La finalul proiectului vor fi dotate: două laboratoare de informatică și 28 de săli de clasă cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual, cinci săli de clasă cu mobilier și materiale didactice, un laborator de științe cu mobilier și materiale didactice și două cabinete școlare (cabinete asistență psihopedagogică) cu mobilier și materiale didactice.

comments

comments