full screen background image

Grevă de avertisment la AJPIS Suceava

Astăzi, 23 noiembrie, angajații Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Suceava au inițiat un protest spontan, între orele 10:00 -11:00.

“Transmitem că și in cursul zilei de mâine, 24 noiembrie, între orele 10:00 şi 11:00, protestele vor continua.”, a precizat reprezentantul salariaților AJPIS Suceava înscriși în Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii, Constantin Stelian Gorbănescu.

El a declarat că, pe baza voinței exprimate în urma referendumului sindical, în cazul în care revendicările nu vor fi soluționate, pe 27 noiembrie va fi declanșată greva generală.

Revendicările angajaților AJPIS Suceava sunt:
– eliminarea inechităților salariale – salarii egale cu ale angajaților din alte instituții (ANAF, SANATATE, APIA, etc);
– asigurarea stabilității locurilor de muncă și o analiză detaliată pentru o dimensionare corectă;
– alocarea unui personal suficient pentru a face față volumului mare de muncă;
– optimizarea aplicațiilor informatice;
– remunerare corectă în raport cu munca depusă și responsabilitățile asumate.

“Aceste solicitări intră în sfera justificată și pertinentă, fiind susținute de faptul că AJPIS Suceava funcționează cu un număr de 38 de angajați (din care 9 sînt inspectori sociali realizînd activitate specifică) și gestionează 64 de beneficii de asistență socială, fiecare avînd o legislație specifică și efectuează plăți pentru circa 200.000 de beneficiari lunar.”, a mai spus Gorbănescu.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/11/20/greva-de-avertisment-la-ajofm-suceava/

comments

comments