full screen background image

Încă șase primării din județ vor construi centre de zi pentru copiii vulnerabili!

Programul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse finanțat prin PNRR pentru crearea rețelei de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie, continuă prin noi evaluări ale proiectelor depuse de primării.

După cele șapte localități din județul Botoșani care au semnat deja contactele de finanțare la începutul acestei săptămâni, Ministerul Familiei a aprobat încă șase proiecte pentru investițiile în centre de zi destinate copiilor, în localitățile Flămânzi, Corni, Coșula, Hilișeu-Horia, Nicșeni și Trușești“, a anunțat deputatul Alexandra Huțu.

La nivelul județului Botoșani, cele 13 proiecte pentru înființarea centrelor de zi pentru copii însumează peste 28 de milioane de lei, iar de activitățile care se vor desfășura în cadrul acestor edificii vor beneficia peste 1000 de copiii.

Este îmbucurător și apreciez faptul că autoritățile locale se preocupă din ce în ce mai mult de viitorul copiilor. Prin intermediul acestui tip de centre de zi, copiii proveniți din familiile vulnerabile au o șansă în plus la un viitor stabil. Astfel, copiii vor avea posibilitatea de a merge după școală sau după grădiniță într-un centru de zi, în care vor primi nu doar o masă caldă, ci și consiliere, orientare școlară și profesională din partea specialiștilor“, a completat deputatul social-democrat

Proiectele pentru obținerea finanțării au fost depuse de autoritățile locale în urma identificării familiilor celor mai dezavantajate și au avut în vedere o serie de indicatori, cum ar fi numărul de copiii din comunitate, tipul de comunitate, ponderea copiilor aflați în situație de risc, rata riscului de excluziune socială, veniturile familiilor, rata abandonului școlar.

Programul național pentru construirea rețelei de 150 de centre de zi sau pentru reabilitarea, extinderea sau modernizarea unor clădiri care să fie transformate în centre de zi este asumat în PNRR și are un buget de 50 de milioane de euro.

Vă recomandăm să citiți și:

Centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familii

comments

comments