full screen background image

Marș antifumat în municipiul Piatra Neamț

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamț a organizat astăzi, 16 noiembrie, un marș antifumat în Piatra Neamț, pentru a marca „Ziua naţională fără tutun”.

În fiecare an, în a treia joi a lunii noiembrie, este celebrată „Ziua naţională fără tutun”, având drept scop conştientizarea populației și anume a bolilor, a dizabilităților și a deceselor premature generate de consumul de tutun.

Această zi servește ca punct de plecare pentru inițierea de modificări comportamentale și măsuri legislative adecvate.

Campania are ca obiectiv creșterea conștientizării în rândul tinerilor și al populației generale cu privire la riscurile asociate fumatului.

Marșul antifumat s-a desfășurat pe traseul: Colegiul Tehnic de Transporturi – Liceul cu Program Sportiv – Colegiul Tehnic Forestier – Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza” – Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” – Platoul Curții Domnești – Colegiul Național ”Petru Rareș”.

La marș au participat elevi ai Școlilor Postliceale Sanitare din Piatra Neamț, voluntari ai S.N. Cruce Roșie – filiala Neamț, reprezentanți ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani şi ai Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, angajați ai Direcției Județene de Tineret și Sport Neamț și ai Compartimentului de Evaluare și Promovare a Sănătății din cadrul DSP Neamț.

Pe traseul marșului, participanţii s-au oprit 15-30 de minute la fiecare liceu și au transmis elevilor informații referitoare la efectele consumului de tutun și la utilizarea dispozitivelor electronice de furnizare a nicotinei asupra sănătății.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/11/15/noua-serie-de-tratament-balnear-pentru-pensionari/

comments

comments