full screen background image

Percheziții în două cazuri de evaziune fiscală

În dimineața zilei de 14 noiembrie, Poliția Neamț a desfășurat 4 percheziții în județ, având ca obiective două cazuri separate de evaziune fiscală.

Cercetările vizează o societate comercială specializată în dezmembrări auto și un operator de transport de persoane, ambii fiind suspectați de cauzarea unui prejudiciu total de aproximativ 6 milioane de lei prin nereguli contabile și nedeclararea veniturilor.

Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Neamț, acțiunile au fost realizate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

În cadrul perchezițiilor domiciliare, s-au căutat probe și documente în legătură cu infracțiunile de evaziune fiscală, uz de fals și fals în declarații.

Conform rezultatelor cercetărilor, societatea comercială din domeniul dezmembrărilor auto din județul Neamț este acuzată că ar fi comercializat componente provenite din dezmembrări fără a le înregistra în evidența contabilă.

De asemenea, un alt operator economic, specializat în transport de persoane, este suspectat.

Se pare că nu a înregistrat în contabilitate veniturile obținute în urma depunerii deconturilor la instituția publică competență, în legătură cu obținerea diferenței de 50% din tariful de transport pentru pensionari.

Reprezentanții Poliției Neamț au subliniat că, pe durata întregului proces penal, persoanele implicate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/11/15/noua-serie-de-tratament-balnear-pentru-pensionari/

comments

comments