full screen background image

Teren de baseball la Gherăești, judeţul Neamţ

Federația Română de Baseball și Softball a marcat un moment istoric în dezvoltarea sporturilor baseball și softball din România.

Zilele trecute, Federația amintită a intrat oficial în posesia unui teren de baseball la Gherăești, Neamț.

Odata cu achiziționarea terenului din Gherăești, se deschid noi perspective pentru sporturile baseball și softball din România.

Terenul din Gherăești a fost inițial amenajat în anii ’90 de către profesorul Mihai Blaj, unul dintre pionierii baseball-ului în România.

De-a lungul anilor trecuți, mai multe generații de jucători de baseball și softball au jucat pe acel teren.

Primarul localității Gherăești, Pavel Bereșoaie, a jucat un rol esențial în facilitarea acestui proces, oferind susținere Federației de baseball pentru obținerea terenului.

“În calitate de primar al comunei Gherăești susțin sportul și tot ce implică educația fizică. La nivel de comunitate avem echipe care au rezultate la nivel național, copiii care sunt selectați în loturile naționale care au participat și participă la diferite competiții, campionate europene. Ca exemplu în data de 11 noiembrie copii pleacă în Lituania la un campionat. Consider că avem un parteneriat de încredere cu Președintele Federației de Baseball și Softball, dl. Cristian MANEA și întreaga conducere a Federației. Ne bucurăm că împreună reușim să modernizăm și să promovăm terenul de baseball și implicit comunitatea.”, a spus Bereșoaie.

În perioada următoare vor începe lucrările de amenajare și refacere a terenului, care va fi pus la dispoziția interesați de aceste tipuri de sporturi.

Președintele Federației Române de Baseball și Softball, Cristian MANEA, a subliniat importanța momentului.

“Mulțumesc domnului Pavel Bereșoaie, Primarul localității Gherăești, pentru susținerea acordată. În toată această perioadă s-a dovedit a fi o persoană implicată și dedicată dezvoltării comunității din care face parte. Cu ajutorul partenerilor organizației noastre, dar și cu sprijin din partea comunității din Gherăești, lucrările de amenajare și refacere a terenului de baseball vor fi realizate cât de curând. Este timpul să ducem baseball-ul acolo unde merită!”, a spus Manea.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/11/06/peste-36-000-de-burse-pentru-elevii-nemteni/

comments

comments