full screen background image

Gala Excelenţei în Afaceri 2023, la Suceava

Camera de Comerț și Industrie Suceava are onoarea de a invita companiile sucevene la cea de a 33-a ediție a evenimentului GALA EXCELENȚEI ÎN AFACERI 2023 – TOPUL FIRMELOR BUCOVINA 2022.

Conform tradiției, evenimentul reprezintă o recunoaștere a meritelor antreprenorilor suceveni oferind distincții celor mai performante companii care s-au remarcat prin rezultate economice deosebite, Topul firmelor Bucovina 2022 reprezintă o carte de vizită și o oglindă a realității economice dar și un prilej de analiză a mediului de business local.

Clasamentul și evenimentul în sine, aflat la a 32-a ediție, reprezintă finalitatea aplicării unei metodologii unice, complexe și unitare la nivelul sistemului cameral din România și urmărește să identifice şi să promoveze societăţile capabile să funcţioneze la înalţi parametri de eficienţă şi care au obţinut constant performanţe de-a lungul anilor. Pentru comunitatea de afaceri din județul Suceava acest eveniment a devenit unul de referinţă, constituind cartea de vizită a succesului şi a performanţei în afaceri.

Ediţia din acest an va avea loc în data de 3 noiembrie 2023, ora 17:00 – Prestige Ballroom Suceava și este organizată cu sprijinul partenerului URSA MARE și al sponsorilor Regina Maria, Banca Comercială Română, Banca Transilvania, Groupama Asigurări, ING Bank, GENERALI Asigurări, Delicatese Larisa, Zireto, Bucovina, Maspex România, Atlantis Gold, Expert Music, precum și a partenerilor media principali Viva FM, Monitorul de Suceava, NewsBucovina, Bucovina TV, precum și Radio 100.4 FM, Crai Nou, Orion FM, Suceava News, Radio Dorna, Radio AS și Suceava Live.

În cadrul Galei Excelenţei în Afaceri 2023 vor fi acordate Trofee Speciale societăților care fac cinste și dau măsura dezvoltării economice a județului prin profesionalism și care reușesc să se diferenţieze pe piaţă prin spiritul antreprenorial novator.

Totodată, în cadrul evenimentului din acest an va avea loc o prezentare economică susținută de către domnul Horia Braun Erdei – CEO ERSTE Asset Management, iar din perspectiva declarării anului 2023 drept ”Anul Ciprian Porumbescu”, evenimentul va include un program artistic de muzică clasică susținut de către artiștii Centrului Cultural Bucovina pentru celebrarea compozitorului Ciprian Porumbescu.

Îmbucurător este faptul că numărul firmelor care îndeplinesc criteriile de participare la Topul Firmelor, stabilite prin aplicarea unui soft la nivel naţional, este într-o permanentă creştere, evenimentul fiind organizat de către camerele de comerț și industrie în conformitate cu prevederile art. 4, lit. m din Legea nr. 335/2007 privind camerele de comerț și industrie. Evaluarea nivelului de performanţă şi stabilirea clasamentelor pe domenii, grupe de activitate şi grupe de mărime a firmelor, se realizează în baza unei metodologii de către Comisiile pentru realizarea Topului Firmelor, constituite pe domeniile respective. Astfel, sunt prevăzute la nivel teritorial domenii ale Topului: Cercetare – Dezvoltare şi High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură şi Industrie Alimentară; Construcţii; Servicii; Comerţ, Export, Turism, împărţirea domeniilor pe grupe de activitate realizându-se în baza Codului CAEN, al obiectului de activitate, declarat pe propria răspundere a firmelor în situaţiile financiare anuale.

Sursele de informații utilizate în întocmirea Topului sunt cele din situaţiile financiare ale societăţilor pentru anul anterior, conforme cu Directivele Europene, furnizate de Ministerul Finanţelor Publice; informaţii despre firmele legal înregistrate în România, furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului și informaţiile despre firme, rezultate din activitatea camerelor judeţene. Sunt admise în topurile judeţene de firme entităţile care sunt comercianţi conform legii şi îndeplinesc simultan următoarele condiţii, cu privire la datele de bilanţ depus pentru anul anterior: profit din exploatare pozitiv; cifră de afaceri de minim 100.000 lei în cazul microîntreprinderilor şi minim 250.000 lei în cazul celorlalte entități.

Clasificarea întreprinderilor pe clase de mărime se realizează în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, care stabileşte criteriile de încadrare a firmelor, după cum urmează: Microîntreprinderi – au până la 9 salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei, întreprinderi mici – au între 10 şi 49 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 10 milioane euro, echivalent în lei, întreprinderi mijlocii – au între 50 şi 249 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro și întreprinderi mari – au între 250 şi 999 de salariaţi.
Indicatorii utilizaţi pentru clasificarea firmelor sunt: cifra de afaceri netă; profitul din exploatare; rata profitului din exploatare; eficienţa utilizării resurselor umane; eficienţa utilizării capitalului angajat.

Rămânând un eveniment de referință, Topul Firmelor Bucovina reprezintă o carte de vizită și o oglindă a realităților economice precum și un prilej de analiză a evoluției mediului de business local.

 

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/10/27/gala-excelentei-in-afaceri-2022-topul-firmelor-bucovina-2021/

comments

comments