full screen background image

Tabăra de arte vizuale „De la textul liric la imagine. Poeți contemporani cu Eminescu”

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, înstituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, continuă seria de activități ale lunii octombrie cu organizarea Taberei de arte vizuale (pictură), care se va desfășura în perioada 11-15 octombrie 2023.

Genericul propus de organizatori pentru această ediție este „De la textul liric la imagine. Poeți contemporani cu Eminescu”. Artiștii întruniți la Tabăra de arte vizuale de la Ipotești – Atena Simionescu, Bianca Simionescu, Cristina Stratulat, Constantin Tudor, Kato Vladimir, Liviu Șoptelea – vor reconstitui, prin pictură, contextul poeziei din secolul XIX, apelând la texte scrise de contemporani cu Eminescu.

Pe această linie, genericul taberei înscrie activitatea în continuitatea expoziției itinerante „Poeţi contemporani cu Eminescu”, vernisată de Memorialul Ipotești în mai multe orașe din țară și din Republica Moldova.

Participanților la tabără li se vor propune texte ale autorilor contemporani cu Eminescu spre ilustrarea acestora, precum și fotografii ale poeților în vederea realizării de portrete. Pictorii vor alege dintr-un număr de 21 de scriitori – dintre care: Alexandru Macedonski, Matilda Cugler-Poni, Miron Pompiliu, Samson Bodnărescu, Nicolae Gane, Dimitrie Petrino, Iacob Negruzzi, Alexandru Chibici-Revneanu, Veronica Micle, Samson Bodnărescu și alții – texte pe care le vor ilustra cu imagini, întregind astfel expoziția propusă de Memorialul Ipotești în anul 2021.

Expoziția cu picturile realizate în cadrul taberei va fi vernisată pe 15 octombrie 2023, ora 13.00, în Sala Portaluri a Memorialului Ipotești, fiind însoțită de lecturi ale textelor ilustrate și comentarii ale participanților la tabără.

Vă recomandăm să citiți și:

Proiecte culturale în valoare de peste jumătate de milion de lei  

comments

comments