full screen background image

Sens unic pe strada Gavril Galinescu

Pe strada Gavril Galinescu din Piatra Neamț circulația se desfășoară, începând din data de 4 octombrie, pe un singur sens.

Primăria reședință a anunțat că traficul rutier se va desfășura pe sens unic, de la intersecția cu strada 1 Decembrie spre intersecția cu Aleea Ulmilor.

Totodată, municipalitatea anunță că primul sistem “Kiss & Ride” din Piatra Neamț va fi implementat la clădirea în care își desfășoară cursurile elevii Școlii Gimnaziale Nr. 5, de pe strada Gavril Galinescu.

Acest sistem presupune un refugiu de debarcare, respectiv îmbarcare, pe unde părinții intră cu mașina, opresc în fața școlii, copilul își ia la revedere de la părinte, iar paznicul sau profesorul de serviciu preia copilul pentru a-l conduce, în siguranță, în curtea unității de învățământ.

Timpul total pentru a lăsa copilul la școală este de aproximativ 20 – 30 de secunde, scăzând astfel considerabil traficul care se formează dimineața și la terminarea cursurilor.

Acest sistem va fi implementat în următoarele zile, iar cele 4 locuri de parcare din fața clădirii vor fi repoziționate.

comments

comments