full screen background image

Maternitatea din Fălticeni încă nu s-a mutat în noul sediu

bebelusi     Direcția de Sănătate Publică Suceava nu a luat încă o decizie, în legătură cu mutarea maternității din Fălticeni în corpul D al Colegiului “Vasile Lovinescu”, de pe strada Ion Creangă.

Purtătorul de cuvânt al Direcției, Adrian Popescu, a declarat că Primăria locală nu a întocmit încă un proiect tehnic și un deviz de lucrări care să fie prezentate unității sanitare.

El a precizat că toate condițiile de structură și circuite funcționale, de amenajare și dotare corespunzătoare trebuie să fie conforme cu ordinul Munisterului Sănătății pentru evitarea oricăror riscuri endemice.

Popescu: “Primăria a anunțat intenția de a muta maternitatea în acel spațiu, ei au discutat în ședință de Consiliu Local. Dacă există fonduri disponibile, noi vom evalua foarte clar această opțiune și posibilitățile de amenajare a spațiilor, în funcție de finanțare și bugetul pus la dispoziție de autoritatea locală. Se poate folosi acest spațiu… Deocamdată nu a ajuns la noi nimic, trebuie un proiect tehnic cu circuite conform ordinului 914, analizăm exact pe structura clăduirii respective. Dacă Primăria va solicita această evaluare, noi cu dragă inimă vom pune la dispoziție experții”.

În ultima perioadă, au avut loc întâlniri ale șefului DSP, Ludovic Abiţei, cu primarul municipiului, Cătălin Coman, și cu managerul spitalului Fălticeni, Vlad Morariu, în încercarea de a găsi soluții pentru mutarea maternității, care are o capacitate de 35 de paturi pentru paciente şi de 22 de paturi pentru nou-născuți.

Imobilul de pe strada Sucevei, nr. 99, a fost retrocedat Fundației “Caritatea” București, acolo urmând să se deschidă un supermarket.

comments

comments