full screen background image

Zilele Fălticeniului, între 15 şi 23 iulie

Între 15 şi 23 iulie 2023, se vor desfăşura Zilele Municipiului Fălticeni.

Evenimentul cuprinde spectacole de muzică uşoară şi populară, târgul meşterilor populari, activităţi religioase, competiţii sportive.

În timpul manifestării, vor fi organizate spectacole artistice în care vor evolua cunoscuţi solişti şi formaţii de muzică uşoară şi populară, dar şi tinere talente locale.

Pe 15 şi 16 iulie, sălile de sport de la Colegiul „Mihai Băcescu” şi Colegiul „Vasile Lovinescu” vor găzdui un turneu de tenis de masă inclus în Circuitul AMATUR, cu peste 250 participanţi.

Pe 15 iulie, la Baza de Agrement „Nada Florilor” va fi organizat un turneu de tenis de câmp pentru copii, iar a doua zi, un turneu de tenis de câmp Old Boys.

Zilele Municipiului Fălticeni au incluse în program şi alte două competiţii sportive: Cupa „Mămicilor” la tenis de câmp, pe 17 şi 18 iulie, şi meciul de fotbal old-boys (’80-’90), între fostele glorii ale fotbalului, care se va desfăşura sâmbătă, 22 iulie, începând cu ora 11,00, pe stadionul „Tineretului”.

Va continua şi tradiţia unor manifestări ca “Nunta de Aur”, pe 20 iulie, ora 16,00, la Catedrala Învierea Domnului.

Primăria şi Protopopiatul Fălticeni, vor organiza, pe 19 iulie, procesiunea cu sfintele moaşte ale Sfinţilor Epictet şi Astion, ocrotitori ai municipiului Fălticeni.

Din program nu lipseşte nici premierea elevilor din învăţământul preuniversitar fălticenean, care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele şcolareş, precum şi a profesorilor care i-au pregătit pentru obţinerea performanţelor.

Tot pe 19 iulie, de la ora 19, la Baza de Agrement “Nada Florilor”, vor fi răsplătiţi şi elevii care au obţinut medii mai mari de 9,00 la examenul de Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională.

Pe 20 iulie va avea loc Concursul Interjudeţean de Folclor “Şezătoarea copiilor”, destinat formaţiilor de obiceiuri populare, care va reuni peste 300 de profesori şi elevi din toată ţară.

Spectacolele artistici îi vor avea ca invitaţi, orintre alţii pe Diana Matei & Taraful Cleante, Petre Ştefan, Proconsul, Yanis Pavel, Antonia, Nicoleta Nucă, solişti şi formaţii de muzică populară.

 

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/07/15/sambata-debuteaza-zilele-municipiului-falticeni/

comments

comments