Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani prezintă sâmbătă, 15 iulie și duminică, 16 iulie de la ora 1800, avanpremiera spectacolului „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, pus în scenă de regizorul georgian Andro Enukidze. Traducerea și adaptarea piesei a fost facută de Lucian Băleanu, scenografia spectacolului este semnată de Vera Kipiani, iar coregrafia a fost realizată de Victoria Bucun.
Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Oana-Maria Tudoran, Răzvan Amitroaei, Marius Rogojinschi, Gheorghe Frunză, Lenuș Moraru, Gina Patrașcu-Zamfirache, Sorin Ciofu, Ioan Crețescu, Alexandru Dobynciuc, Dana Bucătaru, Irina Mititelu și Volin Costin.
Un text dramatic de Avtandil Varsimașvili despre (așa cum reiese și din titlu) iubire. Dar… după milenii de valorificare artistică a temei, descoperim noi și noi valențe ale acestui sentiment.
Povestea de dragoste tratată inițial cu foarte mult umor este plasată într-un moment zbuciumat și foarte trist din istoria recentă a Gruziei (războiul cu Rusia din 2008).
Într-un cadru inedit (o viziune regizorală realizată în premieră absolută pentru publicul botoșănean) se va desfășura cronologic constituirea pasională a iubirii până la un deznodământ surprinzător.
Toate acestea sunt grefate pe un eșafodaj de întrebări existențiale pentru care fiecare trebuie să-și găsească propriile răspunsuri.
„Spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” este despre ceea ce ne lipsește tuturor în special în ziua de azi: DRAGOSTEA. Ne-am dezobișnuit să iubim!
Cred ca la o trupă foarte interesantă s-au mai adăugat actori tineri foarte interesanți,nu prea sunt obiectiv atunci cand vorbesc despre acești actori pentru că eu îi iubesc cu adevărat, dar știu că dragostea e subiectivă: îi iubești pentru că îi iubești, fără motiv. Dar eu mai am un motiv foarte serios să îi și respect pentru că sunt niște profesioniști serioșiși niște actori foarte interesanți. Așa că e un spectacol despre dragoste, pe care îl desfășurăm într-o atmosferă de iubire generală.” (Andro Enukidze)
Andro Enukidze
s-a născut pe 9 ianuarie 1965 la Tbilisi.În 1987 a absolvit Universitatea de Teatru din Georgia „Shota Rustaveli” (clasa de regie a lui Dimitri Aleksidze și Temur Chkheidze).Andro Enukidze a regizat optzeci și șase de spectacole montate la teatre din Georgia, Polonia, Turcia, Rusia, România.Din 2014 până în 2022 a fost director artistic la Teatrul de Stat din Batumi „Ilia Chavchavadze”. Împreună cu Robert Sturua este co-fondator al facultății de regie, prima din istoria Turciei (Universitatea Bilkent, Ankara).
Andro Enukidze a scris și piese de teatru, uneori împreună cu dramaturgul Miho Mosulishvili, care au fost prezentate în teatrele din Georgia și au fost publicate în reviste literare.
Andro Enukidze este fondator și director artistic al Festivalului Internațional de Teatru din Batumi, Georgia. Profesor-doctor și Decan al Facultății de Dramă la Universitatea de Teatru și Film din Tbilisi, Georgia.
Premii:
Câștigătorul Festivalului de Teatru Rustavi „Mască de aur” în nominalizarea „Cea mai bună regie” pentru spectacolul „Este omul uman?!” (Montat împreună cu Robert Sturua) în 2003.
Câștigătorul Festivalului de Teatru al Țărilor Mării Negre din Trabzon (2002-2005).
Marele Premiu pentru spectacolul de la al IX-lea Festival de Teatru Dostoievski din Novgorod în 2005.
Spectacolul „Livada de vișini” de A.P.Cehov montat de Andro Enukidze în 2021 la Rzeszow, Polonia, a intrat în top 10 cele mai bune premiere din anul 2021 din Polonia.
Premiul cel Mare pentru „Cel mai bun spectacol al anului” în 2021 cu spectacolul „Pescărușul” de A. P. Cehov.
Durata spectacolului: 1h 25 min.
Pret bilet – 36 lei; 18 lei – elevi, studenți, pensionari.
Biletele se găsesc la:
🔘 CASA TINERETULUI, B-dul Mihai Eminescu nr. 48📞0231.510.970 și 0735.779.821▪️de marți până vineri: 10:00-18:00▪️sâmbătă și duminică: 12:00-20:00
🔘 Agenția teatrală din incinta cinematografului Unirea 📞 0722.557.556▪️de marți până vineri: 13:00-19:00 ▪ sâmbătă și duminică: 10:00-19:00
https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani
Vă recomandăm să citiți și:
Un nou lot al Drumului Strategic a fost recepționat