full screen background image

Elevii, așteptați la școala de vară de la USV Iași

Timp de o săptămână, peste 100 elevi se vor familiariza cu viața de student la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de a Brad” din Iași (USV), care organizează Școala de vară „Vreau student la USV Iași”, eveniment dedicat elevilor din zona de interes a universității ieșene.

Astfel, cei 100 de elevi care sunt de la colegii și licee din Tecuci, Vaslui, Bacău, Botoșani și Iași vor fi cazați în campusul din dealului Copoului, vor lua masa la Cantina-Restaurant a Universității și vor participa la diverse activități și cursuri organizatepe domenii de interes, special dedicate acestora. Evenimentul se află la cea de a doua ediție, iar costurile sunt susținute de USV Iași.

Care este scopul acestui proiect

Conducerea USV Iași susține că scopul școlii de vară este de a le oferi absolvenților de liceu șansa de a trăi viața de student timp de o săptămână.

Scopul acestei activități este acela de a oferi o nouă viziune elevilor de liceu prin care să experimenteze viața de student timp de o săptămână, în vederea adaptării acestora cu specificul vieții academice.Elevii vor avea parte de activități didactice în scopul familiarizării cu disciplinele studiate în cadrul facultăților USV, vor afla informații inedite și curiozități privind siguranța alimentelor, nutriția și salvarea vieții necuvântătoarelor. De asemenea, o atenție deosebită va fi acordată activităților practice, elevii având parte de vizite de studiu în atelierele de microproducție ale USV Iași, dar și în fermele didactice ale acesteia. Vor fi încurajați să se implice în cât mi multe activități sportive din campusul nostru”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.

Pe lângă activitățile antrenante din campus, tinerii viitori studenți ai USV Iași vor mai avea parte și de excursii organizate la diverse obiective turistice ale Iașului.

Citește și:

https://vivafm.ro/2023/06/22/peste-1500-locuri-la-admiterea-din-iulie-la-usv-iasi/

comments

comments