full screen background image

Chiria pentru locuinţele ANL nu mai este subvenţionată

anl     Tinerii în vârstă de până la 35 de ani, care locuiesc în garsonierele şi apartamentele construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, nu se vor mai bucura de facilitatea chiriei subvenţionate.

Primarul municipiului Suceava,Ion Lungu, a făcut cunoscut faptul că locatarii din această categorie achitau cu titlu de chirie doar 80 de lei pe lună, în timp ce, în cazul celor care au depăşit vârsta de 35 de ani, nivelul chiriei ajunge şi la peste 400 de lei lunar.

Lungu: “Este un fapt nu foarte îmbucurător pentru cei care stau cu chirie în blocurile ANL şi care, până în prezent, beneficiau de un nivel foarte tentant de 80 de lei pe lună. De acum, lucrurile se schimbă, chiria va fi calculată în funcţie de rangul localităţii şi veniturile pe membru de familie. La cele menţionate de se mai adaugă şi actualizarea preţului de vânzare a unităţilor de locuit ANL către chiriaşi, conform Ordinului nr. 373 din 28 iulie 2015, acesta crescând de la 328 de euro pe metrul pătrat, la 395 de euro pe metrul pătrat.”

Legea nr. 221 din 24 iulie 2015 vine cu prevederi noi în ceea ce priveşte repartizarea locuinţelor sociale, stabilind că, în cazul în care sunt în curs de construire, acestea pot fi repartizate şi în cele 36 de luni care urmează după ce îndreptăţitul cu cerere aprobată, şi aflat pe lista de aşteptare, a împlinit vârsta de 35 de ani.

Lungu: “Aceasta înseamnă că locuinţele se pot repartiza până la vârsta de 38 de ani a titularului dosarului, în condiţiile în care cererile sunt eligibile, este întrunit punctajul necesar, dar nu sunt gata locuinţele. Normele metodologice ale actului normativ cu pricina încă nu sunt apărute.”

comments

comments