full screen background image

Prutul a inundat zonele joase din Rădăuți Prut

Râul Prut a depășit cota de atenție la Oroftiana și Rădăuți Prut.

Potrivit datelor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, la ora 09.00 la intrarea în țară, Prutul masura 405 de centimetri, cu 35 de centimetri peste cota de atenție. Tendința este de scădere. La Rădăuți Prut, râul Prut măsura la aceeași oră 337 cm, cu 47 de centimetri peste cota de atenție. Tendința este de creștere. La acest nivel, gospodăriile și casele din zonă nu sunt în pericol de a fi inundate. Apa a acoperit doar zonele joase din lunca Prutului.
Vă reamintim că, până astăzi, la ora 24.00, râul Prut se află sub incidența unui Cod Portocaliu de inundații.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.

Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al inspectoratului, cât și în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în sprijinul cetățenilor.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro ( https://fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Vă recomandăm să citiți și:

Pompierii militari, mai aproape de peste 16.000 de cetăţeni din cinci comune

comments

comments