full screen background image

La Roman va fi amenajată o pistă Pump Track

Primăria Roman a finalizat evaluarea proiectelor depuse în cadrul campaniei de bugetare participativă, finanțate din bugetul local.

Proiectul desemnat câștigător în urma votării este Pump Track – destinat amenajării unei piste cu rampe și curbe, care va permite bicicliștilor, skaterilor și pasionaților de role să se bucure de o experiență nouă și să-și îmbunătățească abilitățile.

Pentru această investiție este alocată suma totală de 250.000 de lei.

Proiectul urmează a fi implementat într-o zonă care se pretează pentru o astfel de amenajare, lângă Biserica Armenească.

Un pump track este o pistă prevăzută cu denivelări tip val și curbe cu contrapante pe care se avansează cu bicicleta, trotineta, skateboardul, rolele și chiar cu fotoliul rulant, prin mișcarea întregului corp, generând presiune care te propulsează și nu prin pedalare sau împingere.

Este un mod de antrenament pentru a putea controla mișcarea în zone cu denivelări sau viraje, dar și un exercițiu fizic de intensitate ridicată.

Pentru tineri este și o zonă de distracție și socializare, dar aici se pot organiza și concursuri sportive, existând și un campionat mondial pentru astfel de circuite.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/05/30/policlinica-din-roman-este-modernizata/

comments

comments