full screen background image

Drumuri județene redeschise circulației

În urma intervenției cumulate ale echipelor de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani și a primarilor din județ, în această dimineață s-au redeschis circulației 17 sectoare de drum județean și se intervine susținut în toate regiunile județului.

Cea mai dificilă situație se înregistrează în zona Havârna, unde autofreza Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani și un utilaj greu lucrează alături de utilajele primăriilor George Enescu și Havârna pentru deblocarea sectorului Progresul – Dumeni – Havârna. Intervenția este coordonată de către vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta. „După ce s-a finalizat intervenția pe sectorul de drum național, DN 29A, Dorohoi – Darabani, ne-am mutat pe drumul județean 293, Dumeni – Havârna. La toate intervențiile noastre, fie pe drumurile naționale, fie pe drumurile județene am beneficiat și beneficiem de sprijinul susținut al primarilor din zonă, pentru care le mulțumesc. S-a oprit viscolul și temperaturile au crescut un pic și facem eforturi ca să deblocăm cât mai repede sectoarele de drum afectate și să restabilim circulația. Mai întâi pe un sens și apoi pe ambele”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

În această dimineață, pe lângă sectorul de drum Dumeni – Havârna, se intervine cu două utilaje pe DJ 296, Roma – Podeni, care vor continua apoi spre Ungureni. De aici utilajele vor interveni pe sectorul Gulioaia – Dângeni din DJ 294. În paralel se lucrează pe sectorul Pădureni – Mihălășeni – DN 24C. Imediat ce vor debloca aceste sectoare, utilajele se vor muta pe DJ 282, Dângeni – Hănești.

În sudul județului, se intervine pe DJ 208, Cerbu – Copălău, și pe DJ 208C, Vorona – Joldești, și 208I, Joldești – Tudora – limită de județ. De asemenea, se lucrează pe sectorul Pădureni – Copălău.

În zona de est se intervine pe 208D, Bucecea – Hânțești și la lărgirea DJ 291, Huțani – Bucecea – Leorda. De asemenea, se degajează cel de al doilea fir pe DJ 291C, la Racovăț, pentru asigurarea legăturii cu punctul vamal. Tot pentru a facilita accesul spre punctele vamale se lucrează pe sectorul din DJ 282, Coțușca – Rădăuți-Prut.

Se lucrează susținut, sub coordonarea domnului vicepreședinte al Consiliului Județean, Dorin Birta, și a domnului director al DJDP, Cătălin Gheorghian. Beneficiem de sprijinul susținut al primarilor din județ, care, indiferent de culoarea politică, au înțeles că împreună putem rezolva problemele puse de acest episod de ninsoare și viscol. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit și contribuie la acțiunile de deszăpezire”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

comments

comments