full screen background image

„Laboratorul curiozității” – descoperă știința interactiv și distractiv!

Muzeul de Științele Naturii Dorohoi și Eventera organizează, în perioada 2-12 mai 2023, „Laboratorul curiozității”. Evenimentul este adresat copiilor cu vârste între 5 și 14 ani și își propune să le ofere acestora o experiență educațională nonformală care să le deschidă simțurile pentru știință.

În perioada 2-12 mai, din oră în oră, în intervalul 9:00-17:00, elevii sunt așteptați la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi să descopere știința interactiv și distractiv prin intermediul expoziției de știință interactivă „Laboratorul curiozității”.

În zona de biologie vor descoperi cum funcționează organele de simț, ce curiozități ascunde corpul uman, vor analiza pe baza unei instalații interactive cum funcționează creierul. Tot aici vor vedea prin ochii oamenilor care au defecte de vedere, își vor testa simțurile, vor descoperi printr-un microscop părți din lumea vie precum sângele de broască sau piciorul de muscă.

Turul ghidat în „Laboratorul curiozității” va continua cu o serie de experimente de fizică, mecanică, optică și acustică. Aici vor face curcubee, vor îmbina puzzle-uri cu oglinzi sau vor îndoi creioane în apă. Tot în zona de fizică vor vedea invizibilul cu efectul Schlieren, sunetul cu experimente de cimatică (știința care studiază influența sunetului asupra materiei), dar și matematica prin Figurile lui Lissajous. De asemenea, vor afla cum zboară avioanele cu principiul Bernoulli, vor desena cu un pendul gravitațional și vor aprinde becuri cu o bobină Tesla. La final, copiii sunt provocați să își testeze logica, perspicacitatea, dar și capacitatea de soluționare a problemelor prin asamblarea de mecanisme cu roți dințate și puzzle-uri logice.

Experiența „Laborator” este o experiență interdisciplinară special concepută pentru a stârni curiozitatea copiilor pentru domeniile științei. În „Laboratorul curiozității” își deschid simțurile pentru a explora știința, fac corelații, primesc răspunsuri la întrebări.

Expozițiile „Laborator” au fost organizate în peste 10 orașe, în cele mai importante muzee din țară și au implicat peste 50.000 de copii, alături de cadre didactice și de profesori.

Un  tur ghidat în „Laboratorul curiozității” durează aproximativ 50 de minute, iar tururile se desfășoară din oră în oră în intervalul 9:00-17:00. Prețul unui bilet este de 13 lei de persoană.

Vă recomandăm să citiți și:

O viață nouă redată patrimoniului: restaurarea

comments

comments