full screen background image

Cvorumul la referendumuri, redus la 30%

referendum     Comisia juridică a aprobat, marţi, propunerea legislativă care reduce cvorumul la referendumuri la 30% din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente, fiind înregistrate două voturi “împotrivă”.

Propunerea legislativă urmează să fie supusă votului plenului Senatului, urmând ca decizia finală să fie luată de Camera Deputaţilor.

În cadrul Comisiei juridice, la iniţiativa privind reducerea cvorumului la referendumuri nu au existat dezbateri asupra textului de lege, parlamentarii opoziţiei neavând luări de cuvânt.

Mai mulţi parlamentari USL au depus la Senat un proiect legislativ de modificare a Legii referendumului, prin care propun scăderea cvorumului de participare la referendum de la 50% la 30%.

Deputatul PSD Florin Iordache a precizat că proiectul propune ca referendumul să fie validat dacă nu mai puţin de 25% din populaţia cu drept de vot se pronunţă, aceasta fiind cea de-a doua condiţie cumulativă.

El a arătat că propunerea se aplică tuturor tipurilor de referendum, inclusiv celui referitor la revizuirea Constituţiei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar