full screen background image

Înaltă binecuvântare pentru “Drumul Mănăstirilor”

Consiliul Județean Botoșani a mai finalizat un proiect de importanță majoră atât din punct de vedere economic, turistic dar și administrativ. Drumul DJ208H Vorona – Oneaga – Pădureni, care până anul trecut era un drum de piatră, a fost asfaltat și a devenit unul dintre cele mai moderne drumuri din județul Botoșani.
Pentru că leagă o salbă de sfinte lăcașuri de cult, Mănăstirea Vorona, Schitul Sihăstria Voronei, unde a început viaţa monahală Patriarhul Teoctist, dar şi Mănăstirea Coşula, a fost numit Drumul Mănăstirilor, cea mai importantă destinație turistică din județ.

“Modernizarea Drumului Mănăstirilor, pe care îl inaugurăm astăzi, a fost o provocare pentru Consiliul Județean Botoșani, pentru Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, pentru constructor și pentru toți cei care au fost implicați într-o mai mare sau mai mică măsură în acest proiect, care foarte mulți ani a fost blocat. Împreună am reușit să găsim soluții și să realizăm unul dintre cele mai frumoase drumuri din regiune!” a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani:

În zi de mare sărbătoare, vineri, 21 aprilie 2023, când creștinii ortodocși sărbătoresc Izvorul Tămăduirii, drumul a fost inaugurat oficial, în prezența conducerii Consiliului Județean, a parlamentarilor social-democrați, a primarilor comunelor Coșula, Cristești și Vorona, care sunt tranzitate de acest drum, numeroși directori de instituții, funcționari ai Consiliului Județean și consilieri județeni.
Slujba de sfințire și binecuvântare a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de arhierei, preoți și diaconi, și în prezența maicilor și călugărilor de la cele două mănăstiri din Vorona.
Evenimentul a avut loc la intersecția Drumului Mănăstirilor cu intrarea spre Mănăstirea Sihăstria Voronei.

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei:

În lungime de 12,7 km drumul județean a fost modernizat în baza unui proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) și din bugetul județului.
Lucrările au început anul trecut, iar valoarea proiectului este de 35 de milioane de lei.
Drumul „Mănăstirilor” este un proiect major, generos și care va contribui din plin la dezvoltarea regiunii de sud a județului.
Va crește nivelul de trai al locuitorilor din zonele tranzitate, care vor circula pe drumuri modernizate la nivelul celor mai dezvoltate județe dar și potențialul economic al întregului județ, pentru că asigură accesul turiștilor și pelerinilor către principalele Mănăstiri din județul Botoșani, fiind, astfel, vector de dezvoltare a turismului ecumenic.

Vă recomandăm să citiți și:

Pelerinaj și sfințire la biserica “Sfântul Gheorghe”- simbolul municipiului Botoșani

comments

comments