full screen background image

Doi botoșăneni pe podiumul CE de Qwan Ki Do din Germania

Doi botoșăneni au făcut parte din  lotul de sportivi care au reprezentat România la Campionatului European de Qwan Ki Do.
A 12-a ediție s-a desfășurat în perioada 14-16 aprilie  2023 pe Lausitz Arena din orașul Cottbus, Germania și a reunit 200 sportivi din 16 țări. România a obținut locul 1 în clasamentul Națiunilor.
Jâjâie Florin – a obținut locul 2 la proba de luptă cu echipa seniori (Giao Dau – Qwan ki do) și locul 3 la proba tehnică  individuală cu arme (Thao Lo- Co Vo Dao).
Agachi Narcis Daniel – a obținut locul 1 la proba lupte arme ( Giao Dau- Co Vo Dao), locul 2 la proba lupte cu echipa (Giao Dau- Qwan ki do) și locul 2 la proba înlănțuire arme cu lamă (Song luyen- Co Vo Dao) .
Cei doi sportivi, sunt legitimați la Clubul Dao Botoșani.

Eugen Țurcanu, coordonator tehnic al CS Dao, centura neagră 4 DAN:

“Suntem mândri ca am reprezentat România cu succes la acest Campionat  European.
Ne-am bucurat de reîntâlnirea cu sportivii celorlalte țări participante, după o perioadă de 5 ani fără confruntare la probele de contact. Este extraordinar să trăim emoția competiției, sa primim încurajările frenetice ale galeriei. Atât colegii si prietenii dragi care au realizat aceasta deplasare la Cottbus, cat si susținătorii din tara care ne-au urmărit online ne-au transmis energia lor pozitivă.
Cât privește rezultatele obținute, acestea vin să confirme pregătirea de calitate pe care am primit-o din partea instructorilor lotului Național :  Giam Su Nica Teodor și Giam Su Nica Stefan sub îndrumarea directă a directorului Tehnic Chan Su Covaci Ovidiu. Această pregătire reprezintă o perfecționare în practica noastră de peste 20 de ani sub îndrumarea instructorului și mentorului nostru Vo Su Țurcanu Eugen. Îi mulțumim pentru că a făcut un efort deosebit, realizând această deplasare pentru a ne susține pe parcursul evoluției noastre” au declarat sportivii.

Cei mai buni

Multiplu campion național, Narcis Agachi este medaliat cu bronz în proba „Song Dau” la Europeanul de la București (2007), cu argint tot la „Song Dau” la Campionatul Intercluburi de la Rabat – Maroc (2011), cu aur tot la „Song Dau” la Europeanul de la Wettingen- Elveția (2013).  Mai are în palmares  două medalii de bronz la Campionatul Mondial de la Bruxelles – Belgia (2015) și Campionatul European de la Gandia – Spania (2018), ambele performanțe fiind obținute în proba de „Song Dau”. În cadrul aceluiași European din Spania din 2018, Narcis Agachi a cucerit aurul în proba „Song Dau – arme tradiționale”.

Florin Jâjâie este la rândul său multiplu campion național, medaliat cu aur la probele de luptă pe echipe, centuri negre și lupta cu armele la Campionatul Mondial din Maroc (2011), campion european cu echipa de luptă centurii negre și medaliat cu argint la proba de luptă cu armele (Spania -2018).

Vă recomandăm să citiți și:

Modernizarea Stadionului Municipal, pe masa CNI

comments

comments