full screen background image

Dosare penale pentru trei tineri din Vultureşti, pentru tăiere ilegală şi furt de arbori

Taieri-arbori     Echipe mixte, formate din poliţiştii ai Postului de poliție Hârtop și lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Fălticeni, au efectuate, joi, activități de patrulare în zona Cantonului Silvic Mănăstioara, ocazie cu care au depistat trei atelaje hipo în care se afla material lemnos.

La vederea polițiștilor, două persoane au fugit cu un atelaj hipo, fiind reținute trei persoane cu celelalte două atelaje și identificate ca fiind trei tineri de 18 ani, 19 ani și 21 de ani, toți din comuna Vulturești.

Din primele cercetări, s-a stabilit faptul că persoanele depistate au tăiat, în cursul zilei, 5 arbori din specia molid, cu un volum de aproximativ 2 mc, pe care i-au încărcat în atelajele hipo și pe care intenționau să-i transporte la domiciliu.

Materialul lemnos a fost lăsat în custodia lucrătorilor silvici, urmând a fi efectuată inventarierea și evaluarea acestora.

În cauză s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos, cercetările fiind continuate, pentru depistarea celorlalte două persoane implicate în comiterea faptelor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar