full screen background image

Premieră la Teatrul M. Eminescu: “La Academie”

Premieră în acest sfârșit de săptămâna la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani.

Sâmbătă, 11 martie și  duminică, 12 martie de la ora 1800, la Casa Tineretului se joacă, în premieră, spectacolul „La Academie” de Alexandra Felseghi, în regia lui Andrei Măjeri. Scenografia seste semnată de Adrian Balcău, coregrafia de Victoria Bucun, iar sound-design-ul de Adrian Piciorea.

Andrei Măjeri declară:

„LA ACADEMIE este prima mea abordare a ceea ce se cheamă «teatru popular», un tribut adus mediului rural românesc, căruia îi aparțin și de la care mă revendic. Am lăsat toți porii deschiși către durerea celor care urlă din spatele unui mare râs, a unor grimase exprimate prin ludic și grotesc. Pociți, sleiți de forțe și adunați de spate, de munci, de abandon și bătrânețe, ei reușesc să-și descrețească frunțile, organizându-și propriile bucurii, imaginându-și libertăți și înșfăcându-și soarta chiar de gât. Ei sunt puternici, mândri și frumoși. Sunt liberi.

Spectacolul nostru poate fi receptat ca o comedie pastorală, agrestă, bucolică, câmpenească, rustică sau rurală… Pe scurt, cu țărani. Dar poate fi și, totodată, răsturnat spre o tragedie în desfășurare. Spre un iminent cataclism.”

Din distribuție fac parte: Gina Patrașcu-Zamfirache, Dana Bucătaru, Crenola Muncaciu, Cezar Amitroaei, Ioan Crețescu, Răzvan Amitroaei, Gheorghe Frunză, Sorin Ciofu, Radu Dragoș și elevii Ionuț Crețu și Matei Său.

Durata spectacolului: 1 h 50 min. (fără pauză)

Preț bilet premieră – 50 lei;

Biletele se găsesc la:

  •  CASA TINERETULUI, B-dul Mihai Eminescu nr. 48📞0231.510.970 și 0735.779.821▪️de marți până vineri: 12:00-16:00▪️sâmbătă și duminică: 16:00-18:00
  •  Agenția teatrală din incinta cinematografului Unirea 📞 0722.557.556▪️de marți până vineri: 13:00-21:004▪️sâmbătă și duminică: 10:00-21:00

https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

 

Vă recomandăm să citiți și:

Expoziții cu scriitoare la Memorialul Ipotești

comments

comments