full screen background image

Aproape 100 de câini au fost preluați de pe străzile municipiului

Padocul amenajat pentru adăpostirea câinilor fără stăpân din municipiul Botoșani a fost inspectat de primarul Cosmin Andrei.
Edilul a dorit să se asigure că animalele capturate sunt bine îngrijite și au suficientă hrană.
Însoțit de medicul veterinar de la padoc, primarul Cosmin Andrei a declarat că, după ce serviciul de ecarisaj a fost preluat de noua structură a municipalității – Direcția Servicii Publice (DSP), acesta este mai operativ.

De la începutul anului 2023, de pe străzile orașului au fost preluați aproape 100 de câini, iar în prezent, în padocul cu o capacitate de 960 de locuri sunt adăpostiți 760 de câini.
Sunt amenajate țarcuri speciale pentru pui, pentru câinii agresivi și există și zona de carantină unde sunt aduse animalele recent capturate.

Câinii fără stăpân sunt îngrijiți, au fost schimbate cuștile, se face în permanență curățenie iar hrana primită din donații este furnizată cu regularitate.
În padoc își oferă ajutorul și reprezentanții ONG-urilor de profil, care asigură servicii medicale dar încurajează și facilitează adopțiile. Până acum au fost realizate, în medie, 60 de adopții.
Serviciul de ecarisaj acționează pe străzile din municipiu în permanență, în colaborare cu Poliția Locală.

Vă recomandăm să citiți și:

Premieră la Teatrul M. Eminescu: “La Academie”

comments

comments