full screen background image

Lucian Bute a scăpat de suspendarea pentru dopaj şi poate boxa din nou

Lucian Bute, în vârstă de 36 de ani, a scăpat de suspendarea pentru dopaj şi poate să urce din nou în ring. Comisia de box a Districtului Columbia, SUA, care a judecat cazul, a acceptat explicaţiile pugilistul român şi ale avocaţilor săi şi a dictat o suspendare de şase luni, informează ProSport.

Suspendarea a expirat la 6 noiembrie, iar Bute a fost de acord cu verdictul şi a donat 50.000 de dolari în contul versiunii WBC, pentru lupta împotriva dopajului. Lucian Bute a afirmat că încă speră să devină campion mondial şi, potrivit Pro Sport, va urca din nou în ring în 2017.

Lucian Bute a boxat ultima dată la 1 mai 2016 şi a remizat împotriva americanului Badou Jack, într-un meci pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. În aceeaşi luni, Bute a fost depistat pozitiv cu “Ostarine”, substanţă interzisă.

În vârstă de 36 de ani, Lucian Bute a disputat 36 de meciuri la profesionişti – 32 de victorii, dintre care 25 prin knockout, trei înfrângeri şi o remiză, în ultimul meci, cu Badou Jack, în care adversarul a păstrat centura WBC.

comments

comments




Leave a Reply

avatar