full screen background image

„Șezătorile Iernii” încep duminică în comuna Tudora

Prima activitate a „Șezătorilor Iernii”, manifestare cu o tradiție de 32 de ani în județul Botoșani, se va desfășura, duminică 19 februarie, în comuna Tudora. Șezătorile propriu-zise, în care vor fi aduse la lumină oamenii și tradițiile locului, vor fi urmate de tradiționalele “Baluri ale gospodarilor”, în care va răsuna muzica tradițională de fanfară.

Prima șezătoare are loc la Tudora

Prima întâlnire a publicului cu lumea satului românesc va avea loc, duminică, începând cu ora 15 la Căminul Cultural Tudora. Participă Ansamblul Tudoreanca, elevi și cadre didactice ai Școlii Gimnaziale „Tiberiu Crudu” Tudora, scriitori botoșăneni, soliști colaboratori ai CJCPCT Botoșani și Fanfara Tudoreanca.

A doua întâlnire este programată la Dângeni

Botoșănenii vor sărbători Dragobetele sâmbătă, 25 februarie la Căminul Cultural din localitatea Dângeni, unde își dau întâlnire Ansamblul „Hora Dângeneană”, cu elevi și cadre didactice ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Dângeni, scriitori botoșăneni soliști colaboratori ai CJCPCT Botoșani și Fanfara din Vorona.

Aceste activități se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, al Primăriei și Consiliului Local Tudora, al Primăriei și Consiliului Local Dângeni.

Iustina Irimia-Cenușă, managerul Centrului de Creație Botoșani:

Cu această ocazie, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, va fi lansat proiectul „10 pentru folclor”. Acesta se dorește a fi un opțional de folclor pentru școlile din județul Botoșani.

Manifestarea este inclusă în seria activităților prin care Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani va sărbători 55 de ani de la înființare.

Vă recomandăm să citiți și:

Două proiecte județene la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe”

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza