full screen background image

Un milion de euro atras de CJ pentru Spitalul Județean „Mavromati”

Proiectul  renovării blocului  alimentar, a magaziei de alimente și a spălătoriei Spitalului Județean „Mavromati”, depus la finanțare prin  PNRR de către Consiliul Județean Botoșani, a fost aprobat la finanțare de către Autoritatea de Management din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Valoarea finanțării obținute de către Consiliul Județean se ridică la peste un milion de euro.
„Așa cum am promis, am făcut din  modernizarea și  dezvoltarea sistemului  sanitar botoșănean o  prioritate. Reabilitarea clădirii în care funcționează blocul alimentar, magazia de alimente și spălătoria Spitalului Județean «Mavromati» este imperios necesară. Este un proiect complex, la care au muncit  echipele reunite ale Consiliului Județean și Spitalului”, a declarat Doina Federovici,  președintele Consiliului Județean Botoșani.
Imediat după semnarea contractului de finanțare, Consiliul Județean Botoșani va demara procedura de achiziție a Documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și a celorlalte elemente de documentație.
La rândul său,  managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, Doina Caba, subliniază că eforturile pentru a aduce instituția sanitară la standarde mai înalte sunt substanțiale și se fac continuu.
„Pentru a avea un act medical de calitate trebuie să avem și  condiții normale de tratare a pacienților, iar modernizarea blocului alimentar și a spălătoriei este obligatorie. Facem eforturi pentru a recupera ceea ce nu s-a făcut de-a lungul timpului”, a declarat Doina Caba.
Prin acest proiect se vor efectua lucrări de termoizolare a pereților și a planșeelor, se va înlocui tâmplăria interioară și exterioară, se vor reface instalațiile electrice și termice, se va monta aparatură nouă de iluminat, se vor reface trotuarele și acoperișul, pe care se vor monta panouri fotovoltaice.
În ultimii doi ani, sumele atrase de către Consiliul Județean Botoșani din  fonduri guvernamentale, europene și PNRR, prin proiecte care vizează modernizarea sistemului sanitar (construcții noi, reabilitare de clădiri și aparatură medicală) depășește 30 de milioane de euro. De asemenea, alte proiecte, de peste 5 milioane de euro, sunt în evaluarea autorităților de management.

Vă recomandăm să citiți și:

Cursuri de formare și bani de la AJOFM pentru persoane defavorizate

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza