full screen background image

Experiențe inedite în Italia pentru cadre didactice și elevi ai Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” Rădăuți

Luna decembrie a acestui an a oferit o experiență unică de interacțiune multiculturală pentru patru elevi (Apetrei Alma Sînziana, Coroamă Ruxandra Andreea, Balan Matei, Terpez Iulian Florentin) și două cadre didactice (Moisoc Carmen Diana, Rusu Silvica Mihaela) de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți.

Aceştia au participat, în perioada 12 – 16 decembrie 2022, la cea de-a patra mobilitate din cadrul proiectului Erasmus + „Become European Maths Champions”, desfășurată în Italia, mai precis la ”ISTITUTO COMPRENSIVO STATALE “DA VINCI – LORENZINI” din orașul Caserta.

Mobilitatea a reunit elevi și profesori din cele 6 țări partenere (Italia, Spania, Croația, Portugalia, Grecia și România) și s-a concretizat în schimburi de idei, transfer de practici creative, acces la materiale și tehnologii de ultimă generație.

Programul oferit de școala din Caserta s-a axat pe dezvoltarea competențelor lingvistice, respectiv comunicarea în limba engleză, dezvoltarea competențelor matematice, colaborare, socializare și muncă în echipă.

Momentul primirii delegațiilor școlilor a fost emoționant, mai ales prin faptul că orchestra elevilor din școala gazdă a interpretat imnul fiecărei țări participante.

În cadrul activității “The Virtual World” participanții au experimentat o călătorie virtuală în Antichitate, ce a fost completată, în următoarele zile, de vizite la situl arheologic de la Ercolano, la Palatul Regal din Caserta și la Muzeul Mătăsii din San Leucio.

Jocul “Amazingcoding” a determinat participanții să interacționeze cu coechipierii, cu echipele adverse și cu coordonatorii jocului, urmărind mereu respectarea regulilor.

Concertul de Crăciun din ultima zi, susținut de către elevii școlii din Caserta, a completat valoarea interculturală a proiectului.

„Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”, au transmis organizatorii.

 

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/11/24/scoala-mihai-eminescu-radauti-activitate-in-cadrul-proiectului-erasmus/

comments

comments