full screen background image

Școala „Mihai Eminescu” Rădăuți, activitate în cadrul proiectului Erasmus+

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți a participat, în perioada 7 – 10 noiembrie 2022, la cea de-a III-a mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ „Become European maths champion”.

Mobilitatea a avut loc în Grecia, la Școala 4 th Primary school of Livadia. La mobilitatea au participat reprezentanții școlilor din Spania (țara coordonatoare a proiectului), Portugalia, Italia și Croația.

Activitățile au avut drept scop dezvoltarea competențelor matematice prin diverse metode. Creativitatea jocurilor matematice i-a pus pe copii să apeleze la toate resursele pentru a putea rezolva situațiile problemă.

Echipa internațională a proiectului a beneficiat de o primire călduroasă a școlii din Grecia, precum și de o bună organizare pe întreaga perioadă. Activitățile desfășurate au presupus prezentarea orașului gazdă și a școlii unde s-a desfășurat activitatea. Au fost prezentarea activităților de implementare a proiectului, schimburi de experiență și exemple de bune practici.

Activitățile artistice prezentate, site-urile arheologice vizitate – Acropole, Partenonul, Delphi, bijuteriile, mâncarea, întâlnirile cu oficialitățile, dar mai ales întâlnirile cu elevii și părinții acestora, cu colegii noștri profesori și familiile acestora, ne-au permis să vedem și să cunoaștem Grecia dintr-o altă perspectivă.

“Mulțumim prietenilor noștri din Levadia pentru tot efortul depus pentru a realiza o astfel de activitate complexă, dar mai ales le mulțumim pentru sinceritatea, voluntariatul și afecțiunea de care au dat dovadă.”, au tranmis reprezentanţii şcolii rădăuţene.

Următoarea mobilitate va avea loc în Italia în luna decembrie a acestui an.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/10/03/activitate-in-cadrul-proiectului-erasmus-la-scoala-mihai-eminescu-radauti/

comments

comments